Amalan Cuci Muka dan Pakai Foundation

Mesti ramai di kalangan kita bila tang cuci muka dengan cleanser, terus acukan pada pipi. Then sental kuat-kuat kan?

Nak cuci cermin atau lantai, bole la sental sepenuh jiwa, sayangggg… Muka x bole sebab muka kita ada kulit yang halus mulus

Cleanse your Face

*google*

Ini saye ceritakan amalan basic pembersihan wajah.

  1. Sentiasa amalkan mula dari dagu (dalam gerakan memutar) dan bawa naik perlahan-lahan sehingga ke dahi
  2. Bahagian hidung bole la buat gerakan atas-bawah-atas-bawah
  3. Amalkan gerakan ini ketika apply cleanser, freshener, dan moisturizer

Kenapa?

Untuk uplift kulit muka biar “naik”. Sekarang kulit tengah muda tengah anjal, sental kuat camne pun dia still back to normal. Nanti dah tua, kulit dah kurang anjal, kan jadi nampak gelebeh jadinya..

Dari sekarang la kena jadikan amalan!

Dan ketika pakai foundation dan seterusnya cosmetics;

Amalkan dari atas ke bawah (dahi ke dagu)

Kenapa?

Sebab.. cuba lihat bulu roma kita.. Semua menghala ke bawah kan? Kalau pakai dari bawah ke atas, nanti bulu roma jadi konpius. Ada yang tonjeng ke atas, tonjeng ke tepi.. Mana yang bulu roma jelas kelihatan di muka, lagi la nampak!

Sebab tu kita pakai dari atas dahi ke bawah (dagu).. supaya pemakaian bedak / foundation, comestic akan cover bulu roma kita tuhh..

Lagi beruntung kalau pemakaian kita baik dan betul..

Bila kita senyum, line senyum tepi mulut visible..

Bila kita dah tak senyum, line tu masih lagi visible!

Kan haru tu.. mula la x suka pakai foundation.. Sebenarnya pemakaian foundation / bedak tu silap.

Kalau walau tak apply apa-apa pun di muka tapi line senyum masih visible, makanya kamu perlukan TimeWise® Targeted-Action™ Line Reducer !

Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

Mary Kay Replenishing Serum+C

Tonton video ini untuk penerangan lebih mengenai MK Replenishing Serum+C.
Secara mudah, ia adalah program penambahan kolagen untuk kulit yang lebih anjal!
Enjoy!

TimeWise Replenishing Serum+C (Ada 4 bottles!)

Bayangkan transformasi kulit kamu. Lihat bagaimana kontur keremajaan kulit dikembalikan di samping menjadi lebih tegang dan lebih mudah pulih dengan pengurangan kedutan yang ketara. Itulah faedah penentangan usia yang kamu inginkan dan itulah faedah yang boleh didapati daripada TimeWise Replenishing Serum+C !

image

Kenapa ada empat sekaligus??

TimeWise Replenishing Serum+C (RM48# untuk 4 botol)  ini adalah sistem pembaikan wajah dalam tempoh satu bulan (bersamaan dengan 4 minggu). Sistem vial empat minggunya memaksimumkan kesegaran produk serta membolehkan kamu mengeluarkan sukatan tepat produk penggalak kolagen ini pada setiap kali demi pemakaian yang konsisten.

Apakah yang dapat Replenishing Serum+C lakukan untuk anda?

  • Kulit akan kelihatan terangkat dan menjadi tegang
  • Mengandungi bahan yang dikenalpasti dapat meningkatkan penghasilan kolagen baru
  • Mengandungi bahan yang dikenalpasti membantu mengekalkan kolagen yang sedia ada
  • Mengandungi bahan yang dikenalpasti dapat menyokong elastin

Keberkesanannya telah diuji!

Dirumus untuk kulit orang Asia dan diuji pada kulit orang Asia, serum unik ini membekalkan faedah yang terbukti secara klinikal dapat mengubah kulit anda. Malahan seorang ahli dermatologi menyaksikan keputusan kajian klinikal selama 12 minggu:

Sehingga 33 % Penambahbaikan dari segi kedutan halus
Sehingga 33 % Penambahbaikan dari segi keanjalan dan pengkonturan
Sehingga 33 % Penambahbaikan dari segi kejernihan kulit
Sehingga 50 % Penambahbaikan dari segi tekstur kulit.

Tahukah anda?

Berikutan peredaran masa, manusia hilang keupayaannya mensintesiskan Vitamin C secara semulajadi. Akibatnya kita perlu mendapatkan vitamin yang vital ini daripada diet kita. Dalam kulit, vitamin adalah amat penting kerana ia menghapuskan radikal bebas secara langsung dan membantu mensintesiskan kolagen dan mempertahankan rangkaian penyokong yang mengisi dan membentuk kulit.

Ingredients:

Ekstrak Delima (Punica granatum) Delima seringkali mendapat jolokan “buah hebat” kerana mengandungi begitu banyak vitamin. Buah ini tinggi Vitamin C, vitamin-vitamin lain, dan antioksidan. Sejak berkurun lamanya buah delima digunakan untuk mengurangkan kesan stress oxidative.
Ekstrak Plum Kakadu 
(Terminalia ferdinandiana)
Ekstrak ini diambil dari Plum Kakadu, sejenis buah yang dilaporkan mempunyai kepekatan vitamin C yang paling tinggi. Sebagai contoh: sukatan Vitamin C pada 3 ½ oz Plum Kakadu adalah 3000 mg, bersamaan dengan 50mg Vitamin C dalam buah oren.
Ekstrak Camu Camu
(Myrciaria dubia)
Ekstrak Camu-Camu pula diketahui mengandungi level Vitamin C yang kedua tertinggi dalam mana-mana buah-buahan lain. Pokoknya terdapat di Amerika Selatan dan sangat mampu hidup dalam keadaan cuaca ekstrem di sana.
Ekstrak Ceri Acerola 
(Malpighia punicifolia)
Buah ini kaya dengan Vitamin C dan Vitamin A. Juga sebagai sumber antioksidan
Ekstrak Anggur Hitam
(Ribes nigrum)
Anggur hitam turut terkenal dengan kandungan Vitamin C nya yang tinggi bersama vitamin-vitamin lain dan unsur antioksidan
Ekstrak biji Argan
(Argania spinosa)
Tumbuhan ini terdapat di Africa dan sangat mampu hidup dalam cuaca panas di gurun

Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

TimeWise Miracle Set – pembaikian kedutan wajah yang unggul

Mom, you deserve a miracle!

 

Ibu selayaknya menerima keajaiban.

Inilah cara yang terbaik untuk membelai ibu dan membuatkannya rasa begitu dihargai!

 

image

Beli satu TimeWise Miracle Set (Pembersih, Pelempap, Day Solution & Night Solution) dan dapat satu TimeWise Age-Fighting Eye Cream secara PERCUMA!

 

Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

Set Miracle

Pencapaian cemerlang yang inovatif; hasil antipenuaan yang luar biasa!

Dalam masa 12 minggu (3 bulan), photo selepas “after” menunjukkan garisan kedutan semakin pudar

 

image image

photo source: Mary Kay Malaysia

 

Set Miracle ialah koleksi premium produk melawan penuaan yang bertindak bersama secara cantik. Set ini menggunakan sains penjagaan kulit terkini untuk membawakan penampilan kulit yang kelihatan lebih muda yang dikehendaki anda

 

Apa yang anda sukakan untuk wajah anda sendiri? YA!

  • kurang garis dan kedutan
  • kepejalan ditingkatkan
  • tona kulit lebih sekata

Set Miracle dirumuskan untuk membantu menghapuskan tanda-tanda penuaan yang ketara untuk menampilkan kulit yang licin, berseri yang anda boleh nampak dan rasa.

 

Selepas 12 minggu kajian klinikal dijalankan, seorang pakar dermatologi mendapati bahawa:

83 % memperlihatkan kurangnya garis-garis halus kedutan

sehingga 25 % telah meningkat dari segi keanjalan kulit

100 % mempunyai kulit yang lebih lembut dan lebih halus

46 % peningkatan tona kulit yang lebih sekata

 

Apakah desas-desus di pasaran?

- Pengguna di mana-mana jua amat bimbang dengan tanda penuaan yang ketara. Wanita pertengahan usia mahu melawan tanda penuaan manakala wanita yang masih muda ingin melambatkannya

 

Siapa yang harus mencuba?

- Set Miracle direka untuk anda yang mahukan program penjagaan kulit melawan penuaan harian yang khusus untuk menampilkan kulit yang tampak lebih muda

 

Bagaimana Set Miracle berfungsi?

- Apabila kulit semakin berusia, kadar pembaharuannya menjadi perlahan. Ia menjadi lebih kering, kurang pejal, dan kurang berseri. Set Miracle bertindak melawan proses ini dengan menanggalkan sel kulit mati, mengurangkan garis-garis halus dan kedutan, memastikan kulit lembap, mencergaskan sel kulit dan membina semula kulit.

  • Manik pembersih lembut dalam TimeWise 3 in 1 Cleanser dan TimeWise 3 in 1 Cleansing Bar menanggalkan sel kulit mati melalui pengelupasan
  • Sejenis kompleks berpaten dalam TimeWise 3 in 1 Cleanser dan TimeWise Age Fighting Moisturizer mengurangkan garis halus dan kedutan dengan memacu proses pembaharuan kulit semula jadi
  • Sebatian kumektan dalam TimeWise Age Fighting Moisturizer memastikan kulit sentiasa lembap
  • Ramuan botani yang kaya dengan khasiat dalam TimeWise Day Solution Sunscreen SPF 25 membantu mencergaskan kulit daripada ancaman UV matahari
  • Peptida anti penuaan dalam TimeWise Night Solution merangsang kolagen untuk melicin dan memejalkan kulit

 

Apa bezanya antara Set Miracle dengan rejimen penjagaan kulit harian yang lain?

- Mary Kay menawarkan salah satu sistem penjagaan kulit melawan penuaan harian lengkap yang dapat dikhususkan mengukit jenis kulit. Produk lain dalam rejimen penjagaan kulit dalam pasaran mungkin tidak direka untuk bertindak bersama-sama untuk menyampaikan hasil yang terbaik, tetapi Set Miracle menggabungkan semuanya. Ia merupakan koleksi produk penjagaan kulit yang dirumus untuk bertindak bersama supaya memberikan faedah yang diperlukan pelanggan anda untuk menampilkan kulit tampak lebih muda.

 

Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

Produk Penjagaan Kulit TimeWise (Set Miracle)

kata Ahli Saintis Mary Kay,

“ TimeWise® Miracle Set adalah koleksi premium bagi produk anti penuaan yang seiring dengan produk untuk kecantikan. Set Miracle ini menggunakan teknologi terkini menjadikan kulit kelihatan lebih muda”

Produk penjagaan kulit TimeWise memberikan faedah antipenuaan termaju yang dikehendaki anda yang inginkan kulit yang kelihatan lebih muda.

Setiap produk TimeWise dirumus khas untuk melawan pelbagai bentuk tanda yang berkaitan dengan penuaan kulit. Semua produk TimeWise direka untuk bertindak bersama-sama untuk membantu memaksimumkan faedah antipenuaan.

TimeWise disediakan dalan 2 formula untuk memenuhi keperluan kulit jenis normal hingga kering (normal to dry) atau kombinasi hingga berminyak (combination to oily).

Penggunaan yang berterusan membawakan hasil yang terbaik.

 

timewise

1. TimeWise 3 in 1 Cleanser

Produk permbersih TimeWise menggabungkan antipenuaan dengan 3 fungi perlu dalam satu produk untuk membersih, mengelupas, dan menyegarkan – menyerlahkan kulit tampak lebih muda.

2. TimeWise Age Fighting Moisturizer

Losyen mewah emolien ini menggabungkan tindakan penghidratan 10 jam dengan kompleks berpatena untuk memacu proses pembaharuan kulit secara semula jadi, menampilkan kulit yang lebih pejal, lebih licin, dan kurang garis dan kedutan.

3. TimeWise Day Solution Sunscreen SPF 25

Bayangkannya sebagai sel perlindungan. Produk yang inovatif ini mencegah kejadian garis-garis dan penyahwarnaan sebelum ia berlaku dengan menghalang kerosakan akibat sinar UVA / UVB . Selain itu, peptida penenang membantu melegakan garisan-garisan ekspresi.

4. TimeWise Night Solution

Satu sistem penyampaian unik vitamin berkapsul dan antioksidan tergabung dengan peptida penggalak kolagen untuk membantu memudarkan garis-garis dalam dan kedutan. Malah mikrokapsul Nutribeads lebih banyak kandungan vitaminnya.

 

FAKTA:

Proses penuaan kulit biasanya bermula pada umur kita sekitar 20-an. Selari dengan usia, proses pembaharuan sel kulit menjadi kian melambat. Sel kulit akan menjadi semakin kering, kurang pejal, dan kurang “bercahaya”. Faktor-faktor luaran seperti sinar matahari (UV) dan tekanan daripada persekitaran seperti pencemaran semakin mempercepat proses penuaan kulit.

 

Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.