All in 1 bole pakai ka?

Saye masih musyhkil dengan kewujudan satu sabun untuk semua masalah! Ketika keluar berjalan-jalan saye diberi 1 flyer jenama sabun ini lah. Menunjukkan testimoni:

Bagaimana selepas pemakaian sabun ini, rambut botak di atas dahi sudah mula tumbuh kembali.

Bagaimana mata gedebeh (eyebag bawah mata) sudah fixed tidak menggedebeh lagi

Kulit jerawat pulih (ini common)

Kulit bersisik kembali pulih (magis!)

dan banyak lagi lah.

Mereka claimed sabun ini sesuai untuk semua jenis kulit. Maknanya kulit kering pun boleh pakai, kulit normal boleh, kulit berminyak, apatah lagi berjerawat.

Dari situ saya sudah mula was-was. Mana mungkin! Kulit yang berbeza perlukan rawatan dan ingredients berbeza!

Mustahil sabun yang seketul itu boleh fixed every problem on faces!

Walaupun mendapat kelulusan KKM dan ada cop Halal. Itu masih mencurigakan saye. Kerana kebanyakan produk penjagaan wajah yang ada cop KKM tetap ditarik balik semula. Kenapa??

Peringatan untuk readers, jikalau membeli produk, pastikan produk tersebut sentiasa mendapat ujian klinikal (clinical tested) dari semasa ke semasa. Contoh SKII ke, Estee Lauder ke.. dan lain-lain yang berjenama. (Mungkin kewangan akan menjadi penghalang lah). Bagi pendapat saye sendiri, produk antarabangsa dari negara-negara maju mempunyai kawalan yang amat ketat. Entah berapa puluh ratus ribu kali ntah clinical tested nya. Sebab penggunanya international, maka reputasi sangat dititikberatkan.

Saya bukan nak membanggakan produk luar, tetapi itu adalah pandangan saya untuk produk yang terdapat dalam pasaran Malaysia sekarang.

Dan sabun all in one ini saya membayangkan sabun pencuci pinggan Axion kita tuh. Kalau all in one, itulah untuk cuci pinggan (yang sebenarnya), itulah untuk cuci tingkap, cuci baju, cuci toilet bowl, cuci dinding, cuci kipas, cuci kereta, dan macam-macam cuci lagi.

Sabun semua problem boleh solved! Agaknya marriage and money problem pun boleh x?

Banyak dah complain pasal sabun nih. Bole baca di sini.

Wallahualam

2 Comments (+add yours?)

  1. Kie-yu
    Jun 13, 2010 @ 06:11:44

    aishmacam was-was je nk guna sabun nisemua boleh clear kejapg dtg mende len plakheebetter xpyh pakai kankalo nk selamat~psst..jom join contest senang gile kt belog saye. nk details leh klik banner kucing comey kt sidebar belog.kthanxbai~

    Reply

  2. Miss Q
    Jun 13, 2010 @ 06:18:14

    kie-yu: tepuk dada tanya selera aje..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: