Steps dalam Penjagaan Kulit (Turutan sebetul nye lahh)

Kalau kita sekadar pakai cleanser, freshener, dan moisturizer sudah tentu kita biasa dengan turutan “Cuci, Toner, Pelembap”. Kalau dah tambah masker pun ada di kalangan kita dah terbalik kot pemakaiannya..

Siapa pakai masker dulu 10 minit kendian baru cuci muka dengan cleanser? Sila angkat mouse masing-masing lah. Masker sila pakai selepas cleanse your face yek!
Tapi kalau dah ada banyak-banyak jenis krim, macam mana pulak??
Kalau ditambah pulak dengan ;
  • Night gel (bila amal, muka akan glow sebab ada A,C,E dan kolagen)
  • Day solution (SPF 25 dan hilangkan garisan / kedutan halus)
  • Intense Moisturizing Cream (supplement untuk hydration-masyuk pakai siang hari)
  • Oil Hydrating Gel (supplement untuk hydration juga – untuk malam pula)
  • Soothing Eye Gel (rehatkan mata. sejuk aje)
  • Microdermabrasion Set (kecilkan pores dan menambah kualiti kulit)
  • Replenish Serum+C (program penggalak kolagen dengan Vitamin C selama sebulan)
  • Age-Fighting Eye Cream (kedutan mata yang tidak berapa ketara)
  • Firming Eye Cream (kedutan mata yang berlebihan)
  • Targeted Line Reducer (mengurangkan kedutan dahi dan tepi mata ketika sengih – cakar gagak)
  • Whitening Essence (Serum pemutih – tapi tiada hidrokinon dan tidak menggelupas ye!)
  • Dark Spot Serum (kurang kan visible line gelap pipi bila pakai tudung)
  • Foundation Primer (bagi make up nampak lebih smooth dan meratakan ketidaksempurnaan kulit)
  • Foundation (Inipun part of skin care. Bukan sekadar cosmetic. Juga meratakan tona kulit fungsinya)
  • Sun Protector (SPF 20. Masyuk bila blend bersama foundation!)
  • dan termasuk pulak cosmetics etc
Mau pening kepala mana nak buat dulu ye.



Cuba save photo nih. Sebagai rujukan.. Bila “open in new window”, boleh zoom baca tulisan.

Kalau product other than Mary Kay, rasanya tak jauh beza kot turutan nya.
Kadang-kadang bila tersilap turutan mula la kesan nya tak menampakkan hasil.
Lepas tu give up dan salahkan produk..
Promoter kat kedai pun kadang-kadang tak cerita pun turutan pemakaiannya. Cuma cakap pakai siang-pakai malam.
Sila baca. Tak paham, tanya!
Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: