Amalan Cuci Muka dan Pakai Foundation

Mesti ramai di kalangan kita bila tang cuci muka dengan cleanser, terus acukan pada pipi. Then sental kuat-kuat kan?

Nak cuci cermin atau lantai, bole la sental sepenuh jiwa, sayangggg… Muka x bole sebab muka kita ada kulit yang halus mulus

Cleanse your Face

*google*

Ini saye ceritakan amalan basic pembersihan wajah.

  1. Sentiasa amalkan mula dari dagu (dalam gerakan memutar) dan bawa naik perlahan-lahan sehingga ke dahi
  2. Bahagian hidung bole la buat gerakan atas-bawah-atas-bawah
  3. Amalkan gerakan ini ketika apply cleanser, freshener, dan moisturizer

Kenapa?

Untuk uplift kulit muka biar “naik”. Sekarang kulit tengah muda tengah anjal, sental kuat camne pun dia still back to normal. Nanti dah tua, kulit dah kurang anjal, kan jadi nampak gelebeh jadinya..

Dari sekarang la kena jadikan amalan!

Dan ketika pakai foundation dan seterusnya cosmetics;

Amalkan dari atas ke bawah (dahi ke dagu)

Kenapa?

Sebab.. cuba lihat bulu roma kita.. Semua menghala ke bawah kan? Kalau pakai dari bawah ke atas, nanti bulu roma jadi konpius. Ada yang tonjeng ke atas, tonjeng ke tepi.. Mana yang bulu roma jelas kelihatan di muka, lagi la nampak!

Sebab tu kita pakai dari atas dahi ke bawah (dagu).. supaya pemakaian bedak / foundation, comestic akan cover bulu roma kita tuhh..

Lagi beruntung kalau pemakaian kita baik dan betul..

Bila kita senyum, line senyum tepi mulut visible..

Bila kita dah tak senyum, line tu masih lagi visible!

Kan haru tu.. mula la x suka pakai foundation.. Sebenarnya pemakaian foundation / bedak tu silap.

Kalau walau tak apply apa-apa pun di muka tapi line senyum masih visible, makanya kamu perlukan TimeWise® Targeted-Action™ Line Reducer !

Hubungi Mommy Q di 013-337 2007 / karipapsayur@gmail.com untuk percubaan produk secara percuma!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: